Home staging tippek Mielőtt valaki belép az ajtónkon! - Miklovicz Andrea home staging

Eladó a lakásod? Megmondom hogyan készülj fel az érdeklődőkre!

Akár mi magunk, akár home stager készítette fel lakásunkat az eladásra, érdemes profi ingatlanfotóst megbízni a képet elkészítésével. Szükséges egy korrekt alaprajz és egy szuper hirdetési szöveg is. Az így piacra dobott lakások esetében azonnali nagy érdeklődésre számíthatunk. Milyen tennivalóink vannak még? Hogyan várjuk az érdeklődőket? Hogyan hassunk az érzékszervekre? Tapasztalataim alapján a következőket tanácsolom:

1. Elsősorban őrizzük meg a felkészített lakás top állapotát. Ugyanúgy, mint a fotókon, legyen rend és tisztaság!

2. Készítsük ki a tulajdoni lapot, az alaprajzot és a közüzemi számlákat!

3. Próbáljunk úgy időpontot egyeztetni, hogy a lakás szép világos legyen!

4. Legyünk pontosak! Ha nem a lakásban élünk, érkezzünk oda hamarabb és  szellőztessünk ki!

5. Ha van rá mód, a gyerekek és a háziállatok ne legyenek otthon! Nagyon fontos, hogy a beszélgetés során az eladó és a vevő egymásra tudjanak koncentrálni. Minden kérdésre pontos, kielégítő választ adjunk!

6. Miután körbevezettük az érdeklődőt a lakás helyiségein, hagyjuk gondolkodni, fantáziálni, beleképzelni magát az új lehetőségekbe.Ne erőltessük rá, hogy mi  mit szeretünk az otthonunkban, lehet, hogy neki teljesen más dolgok fontosak.

7. És egy kis pszichológia.. Hassunk az érzékszervekre! Friss virággal, gyümölcstállal dobjuk fel az enteriőrt! Készüljünk kávéval, ásványvízzel, aprósüteménnyel! A legprofibbak éppen akkor veszik ki a csokis sütit a sütőből…

Ne feledjük, ezek az egyszerűnek tűnő dolgok is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy milliókkal többért adjuk el ingatlanunkat!

Fotó: Pinterest

Bejegyezte: Miklovicz Andrea / MA Home Design