Home staging Annie Sloan krétafestékkel

Annie Sloan krétafestékeiről már több helyen olvastam, de kipróbálni a budaörsi Borarti Alkotóműhely meghívására volt alkalmam. Maga a forgalmazó, a Nemiskacat Látványműhely tulajdonosa, Szendrődi Enikő tartotta a bemutatót. A festék használatának egyszerűsége és a csodás színek megtetszettek, a balatoni nyaralónkban néhány  kisbútoron kísérleteztem is.

Néhány hónappal a workshop után, kaptam egy home staging megbízást  Egerben a Szépasszony- völgyben. Adott volt egy több hálószobás, részben felújított, bútorozatlan ház. A cél pedig egy vidékies, stílusos, hangulatos apartmanház kialakítása.

De hogyan jön ide Annie Sloan? A házban feltűnően csúnya, vöröses színű páccal kezelt beltéri ajtók és beépített szekrények voltak. Kicserélni  nem volt érdemes őket, mert amúgy jó állapotúak voltak. A french linen nevű, meleg szürke színű krétafestéket használtuk. Egészen megváltozott a hangulata a hálószintnek, ahol 4 ajtót és a szekrényeket festettük át.

A koncepció az volt, hogy amit tudunk, a tulajdonos antik ruhásszekrényét, padláson talált kisbútorokat, tükröt, bőröndöt felhasználunk a ház berendezése során. Régiségboltban, bolhapiacon szereztünk be asztalkát, sámlit, képkereteket, amiket szintén Annie Sloan bútorfestékkel újítottunk fel. Egyre merészebben csiszoltunk vagy akár a színeket is kevertük. Azért írom mindezt többes számban, mert egy idő után a tulajdonos lelkes családtagjai is ecsetet fogtak. Így születtek meg ezek az átfestett bútorok, amik az egri Demizson Apartmanban találhatóak.

   

Többszörösen boldog lehetek a befejezett home staging megbízásom után. Az Annie Sloan festékek használatával nem kellett új beltéri ajtókra és szekrényekre költeni vagyis költséghatékonyan és környezettudatosan dolgoztam. Megmentettünk régi bútordarabokat is, amik lefestve tökéletesen illenek az eredeti elképzeléshez, a vidéki, hangulatos enteriőrhöz.

Home staging, styling, fotók és szöveg: Miklovicz Andrea