5 home staging tipp, ami sokat hoz a konyhára…

A lakásvásárlások többségében a nők hozzák meg a végső döntést. És valljuk be, a konyhában is ők töltik a legtöbb időt. Ha jól el akarjuk adni a lakásunkat, nem árt, ha a konyhánkat felkészítjük a home staging elveit követve. Mi az, ami nem kerül szinte semmibe, mégis sokat dob a konyhán?

  1. Selejtezés és rendrakás.

Saját tapasztalat, hogy 2-3 hónap alatt valahogy mindig dugig lesznek a szekrények műanyag tárolókkal, üres üvegekkel, lejárt élelmiszerekkel. Eladás előtt ezektől meg kell szabadulni! Érdemes még a ritkán használt edényeket, étkészleteket, háztartási kisgépeket bedobozolni és elrakni. Miért? Azért, mert a leendő vevő tágas, szellős, átlátható konyhát szeretne venni.

  1. A NAGY takarítás.

Olyan, mint karácsonykor, húsvétkor! Csillogjon-villogjon minden. A sütőt, főzőlapot, konyhapultot, csempét szinte újjá lehet varázsolni.

  1. Kisebb-nagyobb hibák kijavítása.

Nagyon rossz fényt vet a lakásra, ha a leendő vevő a következőkbe botlik: csöpög a csap, nem működik valamelyik beépített gép, csúnya, kezeletlen a pult, zörög a szagelszívó, hiányos a konyhaszekrény…stb. Minden javítást el kell végezni! Miért? Mert a leendő tulajdonos nem akar problémát venni!

  1. Személyes dolgok elpakolása.

Rakjuk el a hűtőmágneseket, cetliket, csekkeket, gyerekek fotóit, rajzait! Hagyjuk a leendő vevőt, hogy beleképzelje magát az “új konyhájába”!

  1. Jöhet a styling!

Tegyünk a pultra gyümölcskosarat, mutatós tálcát, néhány szép csészét vagy egy menő szakácskönyvet! A profi fotózásra vegyünk friss virágot, fűszernövényeket, süteményt! Inspirálódj a Pinterestről!

Ha nincs kedved, időd, energiád mindezekhez, bízd rá home stager szakemberre! A rendrakástól akár a profi fotózásig mindenben tudok segíteni!

Fotó: Pinterest

Bejegyezte: Miklovicz Andrea / MA Home Design