Hogyan lehet a hálószobát home staginggel felkészíteni az eladásra?

Home staging munkáim során főként két típusú hálószobával találkozom. Az egyik lehetőség, mikor a lakásban él a tulajdonos a családjával, gyerekeivel. Ebben az esetben a szülői háló nem is biztos, hogy csak a szülőké. Általában túlzsúfolt, többfunkciós. Előfordul ott babaágytól kezdve gyerekjáték, ruhaszárító, szennyeskosár, vasalódeszka…

Mik a legfontosabb tennivalók ilyenkor?

1. Minden nem hálóba való holmit pakoljunk el, tegyük a helyére, vigyük vissza a gyerekszobába. Ha nincs más megoldás, legalább a lakás megtekintése alatt tüntessük el a ruhaszárítót, vasalódeszkát. Így jobban érzékelhető a tér, a fényviszonyok.

2. Takarítsunk ki alaposan! Legyen illatos a függöny, frissen mosott az ágytakaró. Ha van könyvespolcunk, vannak szobanövényeink, ezeket is tegyük rendbe.

3. Ha többet áldozunk a home stagingre a magasabb áron való értékesítés miatt fessük ki a hálót vagy válasszunk
egy szép tapétát a falra.

 

A másik tipikus eset, mikor üres az egész lakás, bútorozatlan a háló és így próbálja a tulajdonos eladni vagy kiadni az ingatlant. Nem biztos, hogy ez olyan egyszerű, mivel az érdeklődők 90 %-a nem tudja elképzelni, hogyan nézne ki pl. a háló bebútorozva. Arról nem is beszélve, hogy a hirdetési fotókon is nagyon semmitmondó tud lenni egy üres lakás.

Mit javaslok én ilyenkor?

1. Kérjünk kölcsön ismerősöktől, barátoktól egy rövid időre használaton kívüli ágyat. Egy másik megoldásként  vásárolunk egy egyszerű ágykeretet ágyráccsal, teszünk bele paplanokat és egy minden oldalon “földig érő” dekoratív ágytakaróval takarjuk le.

2. Klasszikus éjjeli szekrénybe nem fontos beruháznunk. Helyettesíthetjük ládával, kisebb asztalkával, sámlival, kosárral. A Pinteresten sok kreatív, olcsó megoldást találhatunk erre.

3. Néhány szobanövénnyel, könyvekkel, gyertyatömbbel, kosarakkal, díszpárnákkal varázsoljuk hangulatossá az enteriőrt.

Bejegyezte: Miklovicz Andrea / MA Home Design